ISPRIČAJ MI PRIČU

TKO JE BIO MARCO POLO

Otok Korčula
ča je život nego fantažija

Malo što se može mjeriti s prirodom. Korčula može.

Korčula je prekrasan grad na prekrasnom otoku za prekrasan život. U redu, i za prekrasnih par dana! Oduševit će vas jednostavnošću, gracioznošću i malašnošću. More je tu toplo, sunce veliko, plaže umirujuće, i ima ih otprilike šest po stanovniku! Pit ćete autohtona vina, jesti domaću hranu, kuhati žrnovske makarune, posjetiti korčulanske otočiće, spremati čaj od maslinovog lišća, probati tradicionalne kolače, vidjeti plesove s mačevima, šetati borovom šumom, i još ćemo vas iscijeliti medom!

Tip putovanja:
privatno

h

Aranžman:
6 noćenja u privatnom smještaju

Mjesto sastanka:
grad Korčula

I

Datum:
bilo kada do 30.11.2021.

PRIVATNI PAKET ARANŽMAN
6 NOĆENJA S DORUČKOM U PRIVATNOM SMJEŠTAJU
3 RUČKA + 3 VEČERE
USLUGE LOKALNIH TURISTIČKIH VODIČA
PJEŠAČENJE U PRIRODI
DEGUSTACIJA MEDA
DEGUSTACIJA VINA
DEGUSTACIJA MASLINOVOG ULJA
DEGUSTACIJA TRADICIONALNIH KOLAČA
RADIONICA SPRAVLJANJA ŽRNOVSKIH MAKARUNA
POLUDNEVNI IZLET BARKOM

DOSTUPNI SU BILO KOJI DATUMI DO 30.11.2021.

Paket aranžman uključuje 6 noćenja u privatnom smještaju u centru grada Korčule:

PAKET 1. i 2.: SOBA ZA 2 OSOBE
PAKET 3. i 4.: APARTMAN ZA 2 OSOBE
PAKET 5. i 6.: APARTMAN ZA 3 OSOBE
PAKET 7. i 8.: APARTMAN ZA 4 OSOBE

KUĆNI LJUBIMCI SU DOBRODOŠLI. 

CIJENE

Cijene za predsezonu i posezonu:

PAKET 1.: 4.692,50 kn po osobi
PAKET 3.: 4.992,50 kn po osobi
PAKET 5.: 4.430,00 kn po osobi
PAKET 7.: 4.242,50 kn po osobi

Cijene od 01.07. do 31.08.2021.

PAKET 2.: 5.142,50 kn po osobi
PAKET 4.: 5.442,50 kn po osobi
PAKET 6.: 4.726,00 kn po osobi
PAKET 8.: 4.467,50 kn po osobi

PROGRAM

1. DAN – Javite nam kako i u koliko sati dolazite, i dočekat ćemo vas na dogovorenom mjestu u gradu Korčuli. Smještaj u privatnu sobu ili apartman. Slobodan ostatak dana. Večera.

2. DAN – Doručak. U jutarnjim satima pješačenje u prirodi ‘Healing Nature Tour’. Otkrit ćete
korčulansku šumu, predivne poglede na grad, i na kraju ćete upoznati korčulanskog pčelara. Degustacija meda. Povratak u centar grada. Ručak. U popodnevnim satima kulturno-povijesni razgled Korčule s lokalnim turističkim vodičem. Degustacija tradicionalnih kolača. Slobodna večer.

3. DAN – Doručak. Cjelodnevni izlet po otoku s lokalnim vodičem. Kulinarska radionica ‘žrnovskih makaruna’ + ručak. Degustacija vina. Degustacija maslinovog ulja. Povratak u Korčulu u kasnijim popodnevnim satima. Slobodna večer.

4. DAN – Doručak. Slobodan dan. Večera.

5. DAN – Doručak. Poludnevni izlet barkom korčulanskim arhipelagom. Ručak na barci. Kupanje. Slobodan ostatak dana.

6. DAN Doručak. Slobodan dan. Večera. 

7. DAN Odlazak. Otpratit ćemo vas na trajekt, katamaran ili autobus, i poželjeti vam sretan put. Čim se počnete udaljavati od otoka, otvorit će vam se pogled na Korčulu, i doći će vam da se u Korčulu odmah vratite…


UPLATA PAKET ARANŽMANA

Molimo da ne uplaćujete iznos odabranog paketa bez prethodnog odobrenja agencije Travel Matters – putovanja na šestu.

Po uplati iznosa odabranog paketa primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o paket aranžmanu. Napominjemo da možete raskinuti ugovor o paket aranžmanu u bilo kojem trenutku slanjem pisane obavijesti. Za raskid ugovora mjesec dana prije početka putovanja ne obračunavaju se otkazni troškovi. Za raskid ugovora od 15 do 29 dana prije početka putovanja, otkazni troškovi iznose 50% cijene paket aranžmana. Za raskid ugovora < 14 dana prije početka putovanja, otkazni troškovi iznose 100% cijene paket aranžmana.

U slučaju da morate otkazati putovanje uslijed epidemije koronavirusa, ili da mi moramo otkazati putovanje uslijed epidemije koronavirusa, ne brinite, molimo ostanite doma, čuvajte se, i odmah ćete primiti povrat cjelokupnog iznosa.
Držimo palčeve da koronavirus neće poremetiti vaše planove, i da ćemo moći biti vaši domaćini na Korčuli. Sretan put!

PAKET ARANŽMAN KORČULA U PRODAJI JE DO 01.06.2021. (ili do popunjenja smještajnih kapaciteta).

Paket aranžman Korčula - Travel matters

Ovo putovanje uključuje kratke priče

‘Priča o nepoznatom otoku’ govori o čovjeku koji pokuca na kraljeva vrata i kaže mu:
– “Daj mi barku!”
– “A što će ti barka?” – pita ga kralj.
– “Da odem tražiti nepoznati otok.”
– “Ha, ha!” – nasmije se kralj. “Svi su otoci poznati. Svi su ucrtani na karti.”
Kasnije je kralj ipak čovjeku dao barku, i čovjek je otkrio Korčulu.

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE

• 6 noćenja s doručkom u privatnom smještaju u centru grada Korčule
• 3 ručka + 3 večere
• usluge lokalnog turističkog vodiča za kulturno-povijesni razgled Korčule
• degustaciju tradicionalnih kolača
• ulaznice u bratovštinu Svih Svetih u Korčuli
• pješačenje u prirodi u trajanju od 3 sata ‘Healing Nature Tour’
• degustaciju meda
• cjelodnevni izlet po otoku s lokalnim vodičem
• kulinarsku radionicu ‘žrnovskih makaruna’
• degustaciju vina
• degustaciju maslinovog ulja
• poludnevni izlet barkom
• uslugu asistencije kod dolaska i odlaska
• pripremu, organizaciju i provedbu putovanja

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE

• troškove prijevoza od vaše kućne adrese do grada Korčule i obrnuto
• piće uz uključene obroke
• ručak 1., 4., 6. i 7. dan
• večeru 2., 3., 5. i 7. dan
• ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koji nisu navedeni kao uključeni
• troškove osobnih narudžbi
• putno osiguranje

Korčula nije Dubrovnik u malom

Stara gradska jezgra Korčule smještena je na poluotočiću isturenom u Pelješki kanal. Ritam gradu utiskuje pravilnost izmjenjivanja bloka kuća i ulica. Prema zapadu, ravne ulice stropoštavaju se prema moru, dok su na istoku zakrivljene štiteći grad od vjetra. Urbanistički, riječ je o planu na riblju kost.
Isklesana od korčulanskog kamena, i to ponajviše u 15. i 16. stoljeću, Korčula je skladan primjer gotičko-renesansne cjeline. Najčudesnije ostvarenje tog razdoblja katedrala je Sv. Marka koja se uzdiže na najvišoj točci poluotočića…
Kada šetate gradom, gdje god da gledate, majstorski izvedeni elementi arhitektonske dekoracije gledaju vas – grbovi plemićkih obitelji, ljudske figure, maskeroni s izbuljenim očima… Recimo to ovako, fantastičan svijet srednjovjekovnog bestijarija napučuje korčulanska pročelja, balkone, dovratnike…
U prošlosti okružena visokim zidinama, na strateškom položaju, Korčula je rano stasala u srednjovjekovni grad ugodnog življenja razvijajući kamenoklesarstvo, brodogradnju i trgovinu. Perimetrom zidina danas se proteže šetnica s prekrasnim pogledom na more i korčulanske otočiće. Tu ćete šetati, i sjesti u hlad. Reći ćemo vam da je Korčula pripadala Mletačkoj Republici, i da je Marco Polo, proslavljeni Mlečanin, rođeni Korčulanin. Nećete vjerovati. Pa dobro. Nakon naše priče, ionako ćete vjerovati.

Starogrčki naziv za Korčulu bio je Korkyra Melaina – Crna

U 4. st. pr. Kr. Grci su osnovali svoju naseobinu na Korčuli čašćeći otok epitetom ‘crn’ – zbog bogate crnogoričke šume. Otok je i danas gusto pošumljen mediteranskim raslinjem.
Ovo putovanje uključuje pješačenje u prirodi ‘Healing Nature Tour’. Zapravo je to šetnja šumom s predivnim pogledima na grad. Povezat ćete se s prirodom, opskrbiti kisikom, i učiniti nešto za što će vam zdravlje biti zahvalno. Pješačenje nije zahtjevno, a vodit će ga turistički vodič zaljubljenik u prirodu. U šumi, na uzvisini, iznenadit će vas kula kružnog oblika, Forteca, sagrađena početkom 19. stoljeća. Podigli su je Britanci po uzoru na korzikanske kule. Malo dalje, otkrit ćete Naplov, čistinu koja je nekada služila za skupljanje kišnice. Prekrasan pogled na korčulanske otočiće zaradit ćete usponom na Glavicu Sv. Antuna, brežuljak do čijeg vrha vodi 101 stepenica i drvored čempresa. Med na kraju, upoznat ćete korčulanskog pčelara, zaviriti u punu košnicu, i zasladiti se zanimljivostima o životu pčela. Naravno, doznat ćete kako se pravi med, što je to propolis, a što matična mliječ…

Paket aranžman Korčula - Vinogradi Pošipa

Korčulanska vina daju krila

Pošip je prvo hrvatsko bijelo vino sa zaštićenim geografskim podrijetlom. Dobiva se od istoimene autohtone sorte u korčulanskim vinogradima na predjelu Čare i Smokvice. U prijevodu, Pošip je Korčulanin.
U paket aranžman uključili smo obilazak otoka s lokalnim turističkim vodičem. Posjetit ćete korčulanske vinogradare, čuti o odredbama kojima je Statut grada i otoka Korčule zaštitio vinogradarstvo, doznati po čemu su korčulanska vina posebna, i na kraju ćete uživati u njihovim osebujnim okusima.
U mjestu Žrnovu pripremili smo vam kulinarsku radionicu ‘žrnovskih makaruna’, izvornog jela koje nosi oznaku Hrvatskog otočnog proizvoda. Spremat ćete domaći specijalitet koji se u prošlosti blagovao za svečane prigode. Pokazat ćemo vam kako napraviti tijesto i kako vrtiti makarune, a onda… zasučite rukave!
Nakon ručka otkrit ćemo vam poznate i manje poznate uvale, pješčane i šljunčane plaže, gdje igramo nogomet, a gdje na buće… Na zapadnom kraju otoka doznat ćete da ulice nemaju imena, i da je velolučki zaljev ‘rojena vala’ Olivera Dragojevića. Na kraju ćemo vas odvesti na domaće maslinovo ulje i inćune.
Upoznat ćete cijeli otok, i zaključiti – najbolje na Korčuli su Korčulani.

Paket aranžman Korčula - Otok Vrnik

Da biste vidjeli otok, morate otići s njega

Korčulani skupinu od devetnaest otočića u Pelješkom kanalu zovu Škoji – u množini. Škoj – u jednini, je pak Vrnik, jedini naseljeni otočić. Stanovnici Škoja nazivaju se Škojari. Prije sto i pedeset godina, popisom je zabilježeno sto i sedamdeset stanovnika na Škoju. Imali su i školu. Prije četrdeset godina, bilo ih je pedeset i pet. Danas ih je troje.
Paket aranžman uključuje posjet Škojima. Vozit ćete se u barci, i osjećati kao stari morski vuk. Vidjet ćete napuštene kamenolome iz kojih se nekada vadio kamen za gradnju Korčule i Dubrovnika, pristat ćete na Badiju – najveći otočić u Hrvatskoj, kupati se, roniti, i baciti udicu. Jeste li ikada ručali u barci? S nama hoćete.
Slatko na kraju. Korčula ima klašune, otmjene i slasne kolačiće čiji nadjev skriva cijelo bogatstvo okusa otoka. Probat ćete ih! Povest ćemo vas kod majstorice od slatkog da joj pojedete sve kolače i slatko se nasmijete… 

Paket aranžman Korčula - pogled iz zraka

Šest razloga da odaberete ovo putovanje

1. Iscijelit ćete srce, dušu i tijelo daleko od svega i svih. Korčula nikada nije bila razvikana destinacija. Ali je zato slatka destinacija.
2. Riješit ćete se svih nedoumica oko Marca Pola. Stvarno nije bio Kinez.
3. Upoznat ćete Korčulu onakvom kakvom je, bez uljepšavanja. I zaključiti da ljepša ne može biti. Znate onu priču – kad je Bog hodao okolo noseći vreću punu ljepote, vreća mu je pukla, i sve se prosulo gdje nego na Korčulu.
4. Prestat ćete govoriti da je Korčula Dubrovnik u malom. Sličnost je očita, ali to je zato što je Dubrovnik sagrađen od korčulanskog kamena. Uostalom, u gradnji Dubrovnika sudjelovali su i korčulanski majstori. Pa ako već volite uspoređivati, nazovite stvari svojim imenom – Dubrovnik je Korčula u velikom.
5. Rezervirali smo vam stol u probranim korčulanskim restoranima. U paket aranžman uključili smo domaću hranu. Možete odabrati mesni, riblji, vegetarijanski ili veganski menu. Ribu sami lovimo, pravimo maslinovo ulje, sadimo povrće, i nije da se hvalimo, ali istina je – kuhamo s ljubavlju.
6. Datume putovanja birate kada vama odgovara, a svaki paket aranžman organiziramo pojedinačno. Ovo je vaše privatno putovanje, odnosno, u nijednom njegovom dijelu ne formiramo grupe. Recimo to ovako, imat ćete lokalne vodiče samo za sebe.

Paket aranžman Korčula - ispod šetnice

Hoteli na ovom putovanju nisu hoteli

Ovaj paket aranžman uključuje 6 noćenja s doručkom u privatnom smještaju u centru Korčule. Pod ‘centrom’ mislimo na najviše deset minuta pješke od povijesne jezgre grada, i na dva koraka od mora. U Korčuli ćete zapravo sve sadržaje naći na dohvatu ruke, a ako planirate doći autom, cijeli otok bit će vam na dlanu.
Za smještaj možete odabrati 2-krevetnu sobu, privatni apartman za 2 osobe, privatni apartman za 3 osobe ili privatni apartman za 4 osobe. Sve jedinice kategorizirane su s 3*, potpuno opremljene, moderne, udobne i ugodne. Sobe raspolažu s kuhalom za vodu, a apartmani imaju kuhinju. Također, imat ćete zaseban ulaz i besplatan WiFi. Pojedine jedinice uključuju besplatan parking. Molimo da nas prilikom rezervacije obavijestite da li ćete trebati parkirno mjesto. Poslat ćemo vam detaljan opis i fotografije vašeg hotela koji nije hotel.
Kad god došli, dobro nam došli! I sretan put!

NAŠA PUTOVANJA

Kontakt

Tina Andrijić
+385 98 175 77 16
+33 6 19 75 60 08

info@travelmatters.hr

Follow Us

NAŠA PUTOVANJA

KONTAKT

Tina Andrijić
+385 98 175 77 16
+33 6 19 75 60 08
info@travelmatters.hr

Follow Us

© 2018 Travel Matters – putovanja na šestu. All rights reserved.

DESIGN WITH   by Apropo marketing

© 2018 Travel Matters – putovanja na šestu. All rights reserved.

DESIGN WITH   by Apropo marketing