PUTOVANJA ZA ODABRANU PUBLIKU

TKO JE ŠETAO KOGA

Korzika
za pješake

Korzika je planina okružena morem. Zato njeni stanovnici nikada nisu bili pomorci, nego pastiri. Korzikanski pastiri zapravo su nomadi s dvije adrese. Prije nego planine prekrije snijeg, već su se spustili prema obali. Za ljetnih vrućina, eno gdje se skrivaju u planinama. Dva puta godišnje mijenjaju nadmorsku visinu, i tako stoljećima. Korzika je iscrtana nogama pastira.

Tip putovanja: zrakoplovom

I

Polazak:
16.04.2020.

H

Povratak:
23.04.2020.

Polazak iz
Nice

Tip putovanja: zrakoplovom

I

Polazak:
16.04.2020.

H

Povratak: 23.04.2020.

Polazak iz
Nice

Tip putovanja: zrakoplovom

I

Polazak: 16.04.2020.

H

Povratak: 23.04.2020.

Polazak iz Nice

PUTOVANJE NA KORZIKU
PJEŠAČKA TURA
OD PLANINA DO MORA

PROGRAM PUTOVANJA: 16.04.2020. – 23.04.2020.
ZRAKOPLOVOM IZ NICE
8 DANA / 7 NOĆENJA

2-KREVETNA SOBA (6 NOĆENJA)
4-6-KREVETNA SPAVAONICA U GIRULATI (1 NOĆENJE)
(cijena po osobi) 12.750,00 kn
DOPLATA ZA 1-KREVETNU SOBU (6 NOĆENJA) 2.100,00 kn 

Program putovanja

01. DAN 16.04.2020. Polazak zrakoplovom iz Nice u 21:20. Dolazak u Bastiju u 22:05. Prijevoz minibusom u hotel (20 min). Smještaj. Noćenje.
02. DAN 17.04.2020. Nakon doručka prijevoz minibusom do prijevoja Vergio (Bocca à Verghju) (2h30). Pješačenje u trajanju od 4 sata. Otkrivanje udubina ispunjenih vodom (Pozzines Catamalzi), pastirskih nastamba i vodopada E Radule. Večera i noćenje u hotelu Castel di Verghju.
03. DAN 18.04.2020. Doručak. Pješačenje u trajanju od 6 sati. Spuštanje kroz šumu Aïtone. Dolazak u tipično korzikansko selo Évisu, okruženo šumom kestena. Smještaj u hotel. Odmor i večera. Noćenje.
04. DAN 19.04.2020. Doručak. Spuštanje do sela Ote kroz kanjon Spelunce starom pastirskom stazom na kojoj još postoje kameni mostovi iz razdoblja đenoveške vladavine. U popodnevnim satima pješačenje do mjestašca Porta. Smještaj u hotel. Odmor i večera. Noćenje.
05. DAN 20.04.2020. Doručak. Prijevoz minibusom do ružičastih granitnih stijena Calanche de Piana (40 min). Pješačenje u trajanju od 6 sati. Uspon na Capu d’Ortu (1294 m) s kojeg se pruža nevjerojatan pogled na okolne planine, te zaljeve Portu i Girulata. Slijedi obilazak fantastičnog svijeta ružičastih stijena. Prijevoz minibusom do plaže Bussaglije (40 min).
Smještaj u hotel. Odmor i večera. Noćenje.
06. DAN 21.04.2020. Doručak. Pješačenje uz more u trajanju od 6 sati. Od zaljeva Portu penjat ćemo se prema prijevoju Croix (Col de la Croix), te zatim spuštati do zaljeva Girulate. Girulata se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, i do nje se može doći samo brodom ili pješke. Zaustavit ćemo se na skrovitim plažama – mogućnost kupanja. Smještaj u Girulati. Odmor i večera. Noćenje.
07. DAN 22.04.2020. Doručak. Pješačenje u trajanju od 5 sati. Krenut ćemo stazom Mare e Monti, te zatim prijeći na puteljak koji prolazi uzduž rezervata prirode Scandula. Dolazak u Galeriju u popodnevnim satima. Prijevoz minibusom do Bastije (3h). Smještaj u hotel. Šetnja. Slobodna večer. Noćenje.
08. DAN 23.04.2020. Doručak. Vožnja vlakićem do Citadele. Šetnja do Stare luke i natrag u centar. Slobodno vrijeme za ručak. U 13:30 prijevoz minibusom do zračne luke Bastia. Polazak zrakoplovom u 15:40. Dolazak u Nicu u 16:30.

 

Depozit i uplate paket aranžmana

Molimo da ne uplaćujete depozit bez prethodnog odobrenja agencije Travel Matters – putovanja na šestu. Napominjemo da je depozit nepovratan.

DEPOZIT: 200,00 kn (uplaćuje se kao prijava za putovanje)
PREDUJAM: 6.175,00 kn (uplaćuje se 01.02.2020.)
PREOSTALI IZNOS cijene aranžmana (uplaćuje se do 15.03.2020.)

Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Zaključni mail s kontaktom i imenom voditelja putovanja primit ćete šest dana prije putovanja.

U slučaju da se na putovanje ne prijavi minimalan broj putnika, najkasnije mjesec dana prije početka putovanja primit ćete obavijest o otkazu putovanja, i povrat uplaćenog novca umanjen za iznos depozita.

PROGRAM ZA PUTOVANJE NA KORZIKU U PRODAJI JE DO 15.03.2020. (ili do popunjenja slobodnih mjesta)

ZA UPLATE CJELOKUPNOG IZNOSA DO 01.01.2020. 12.450,00 kn

Minimalan broj putnika: 10 osoba
Maksimalan broj putnika: 14 osoba

Ovo putovanje uključuje vaše noge

Pješačit ćete od planina do mora, uzduž rijeka, usred ružičastih granitnih stijena, i uvalama pod zaštitom UNESCO-a. Upoznat ćete Korziku u prirodnoj ljepoti, povezati se sa životom, i napuniti energijom. Otkrit ćete i Bastiju koja gleda na otok Elbu. Na kraju ćete Korziku staviti u noge. Ovo je priča o korzikanskim pastirima, i ne uključuje asfalt.

 

Cijena paket aranžmana uključuje

• prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Nica – Bastia – Nica, s uključenim 1 komadom predane prtljage po osobi (do 23 kg) i 1 komadom ručne prtljage po osobi (do 8 kg, dimenzija 55 x 40 x 23 cm)
• transfere minibusom po programu putovanja
• prijevoz prtljage od jednog hotela do drugog (osim 6. dan, jer tada spavamo u Girulati do koje ne vode ceste)
• 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u centru Bastije
• 2 noćenja s doručkom i večerom u jednostavnim planinarskim hotelima
• 2 noćenja s doručkom i večerom u hotelima 3* na zapadnoj obali
• 1 noćenje s doručkom i večerom u 4-6-krevetnoj spavaonici sa zajedničkim kupatilom u Girulati
• 6 lunch paketa za 6 dana pješačenja
• vožnju turističkim vlakićem u Bastiji
• uslugu korzikanskog planinarskog vodiča na francuskom jeziku
• uslugu voditelja putovanja i tumača na hrvatskom jeziku
• pripremu, organizaciju i provedbu putovanja

Cijena paket aranžmana ne uključuje

• troškove prijevoza od vaše kućne adrese do zračne luke Côte d’Azur u Nici i obrnuto
• večeru 1. dan, 7. dan i 8. dan
• ručak 8. dan
• piće uz obroke koji su navedeni kao uključeni
• ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje u Bastiji
• troškove osobnih narudžbi
• putno osiguranje

Pješačenje na šestu

Pješačit ćete šest dana, šest sati dnevno. Pješačenje počinje na 1464 metara nadmorske visine, i završava u moru. Ovu pješačku turu kreirali su stručnjaci za Korziku u organizaciji korzikanske agencije Altre Cime. Pješačenje se odvija pod vodstvom certificiranog korzikanskog planinarskog vodiča, na francuskom jeziku. Prevođenje i tumačenje biti će vam cijelo vrijeme na dlanu zahvaljujući voditelju putovanja koji je magistar francuskog jezika. Drugim riječima, sve ćete razumjeti, i još ćete učiti korzikanski. Pješačka tura nije zahtjevna, no nije ni mačji kašalj. Biti će uspona i visinskih razlika većih od 600 metara. Što se tiče kondicijske zahtjevnosti, računajte na kombinaciju K1 i K2, s tim da ipak ima više K2. Počet ćemo s laganim pješačenjem, i postupno uključiti zahtjevnije uspone. U prvoj polovici pješačenja naglasak će biti na spuštanju, dok će drugu obilježiti usponi u neposrednoj blizini obale, te spuštanja natrag do mora. Tada se možete i kupati.
Pitajte noge, i pridružite nam se u pješačenju kroz korzikanske planine, čudo od prirode, otočne običaje i anegdote. Pokazat ćemo vam što noge žele vidjeti, i pješke ćete doći do odgovora na pitanje: što je sve odredilo korzikanski identitet?

Starogrčki naziv za Korziku bio je Kalliste – najljepša

Korzika će vam se uvući pod kožu. Lijepa je i posebna, a ovo šestodnevno pješačenje dat će vam korzikanski najljepši kontrast – planinu i more.
Za svaki dan pješačenja organizirana su tri obroka: doručak, lunch paket i večera, koliko god je to moguće u skladu s korzikanskom tradicionalnom kuhinjom. Za vodu ne brinite, Korzika je rezervoar vode. Savjetujemo vam da pripremite zalihu orašastih plodova, energetskih pločica i integralnih keksi, jer ova pješačka tura ne uključuje samoposlugu.
Trebat će vam ruksak i putna torba. Pješačit ćete s ruksakom u kojem ćete nositi lunch paket i vodu (4 kg najviše). Ostale stvari ostavit ćete u putnoj torbi koja će vas čekati u sljedećem hotelu. Prijevoz prtljage organizirali smo iz jednog hotela u drugi, osim za dan kada spavamo u zaljevu Girulati do kojeg ne vode ceste. Toga dana, uz lunch paket i vodu, u ruksaku ćete nositi i odjeću za presvlaku, plahtu za spavanje i toaletni pribor. Program putovanja sadrži detaljan popis opreme koju trebate ponijeti sa sobom. U povratku ćete na taj popis dodati i Korziku. Jer, u međuvremenu, stavit ćete je u noge!

POGLEDAJTE VAŠE PJEŠAČENJE NA KORZICI ovdje.

Šest razloga da odaberete ovo putovanje

1. Odmorit ćete srce i dušu, umarajući tijelo.
2. Spavat ćete daleko od civilizacije. Zapravo, nećete je se ni sjetiti.
3. Povezat ćete se s prirodom, i osjećati šesto milijuna puta bolje.
4. Pješačenje će voditi certificirani korzikanski planinarski vodič koji Korziku zna u dušu. Možete ga sve pitati. Ne mora vam sve odgovoriti.
5. Program uključuje logistiku koja će vašu prtljagu odvesti od jednog hotela u drugi, a vama omogućiti da pješačite kao da su vam u ruksaku krila.
6. Voditelj putovanja vrsni je poznavatelj korzikanske povijesti, flore i faune, vodič za pješačenja u prirodi, prevoditelj i magistar francuskog jezika.

Hoteli na ovom putovanju jesu hoteli

Korzikanska pješačka tura uključuje dva noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u centru Bastije. Drugo i treće noćenje organizirano je u jednostavnim planinarskim hotelima koji se nalaze u nepristupačnima i udaljenima predjelima. Dva noćenja organizirana su u hotelima 3* na korzikanskoj zapadnoj obali. Naposlijetku, kada se spustimo u Girulatu do koje ne vode ceste, noćit ćemo u 4-6-krevetnoj spavaonici sa zajedničkim kupatilom. Pojednostavnimo, korzikanska pješačka tura uključuje pet noćenja u hotelima od šest tisuća zvjezdica – nalaze se u dubokoj prirodi, i srce im je pokriveno nebom.

POGLEDAJTE VAŠ HOTEL U BASTIJI >>

BEST WESTERN HOTEL 3* - BASTIA

Ovo je hotel veselog suvremenog dizajna, smješten u blizini povijesne jezgre, na dva koraka od željezničkog kolodvora, i na šest stotina koraka od brodske luke. Udoban, moderan, jednostavan, hotel odmara mirnoćom, skladom boja, i toplom gostoprimljivošću.
Buffet doručak poslužuje se od 6 sati. Bar lounge s terasom, u kojem možete naručiti slani i slatki zalogaj, otvoren je non-stop. Restoran s ponudom jela sa žara otvoren je od 12h do 14h, te od 18:30 do 22:30.
Klimatizirane i zvučno izolirane sobe sadržavaju LCD TV, sef, pisaći stol, besplatan WiFi, te kupaonicu s tušem.

*** Organizator putovanja zadržava pravo promjene hotelskog smještaja. Hotelski smještaj može se zamijeniti smještajem u objektu iste ili više kategorije, a na teret organizatora.

 

NAŠA PUTOVANJA

Putovanja znanja
Putovanja za odabranu publiku
Gastronomska putovanja
Putovanja s mačkom u vreći
Jezična putovanja
Putovanja čapaj cimu

 

PROČITAJTE

Kontakt

Tina Andrijić
+385 98 175 77 16
+33 6 19 75 60 08

info@travelmatters.hr

Follow Us

NAŠA PUTOVANJA

Putovanja znanja
Putovanja za odabranu publiku
Gastronomska putovanja
Putovanja s mačkom u vreći
Jezična putovanja
Putovanja čapaj cimu

PROČITAJTE

KONTAKT

Tina Andrijić
+385 98 175 77 16
+33 6 19 75 60 08
info@travelmatters.hr

Follow Us

© 2018 Travel Matters – putovanja na šestu. All rights reserved.

DESIGN WITH   by Apropo marketing

© 2018 Travel Matters – putovanja na šestu. All rights reserved.

DESIGN WITH   by Apropo marketing