ISPRIČAJ MI PRIČU

TKO JE BIO ODISEJ

Otok Mljet
povratak u raj

Mljet je otok na kojem možete slušati tišinu. I sve mu je zeleno – šuma, more… i tišina.

Za titulu ‘zelenog otoka’ zaslužan je ponajviše zapadni dio otoka, proglašen nacionalnim parkom 1960. godine. Od ukupne kopnene površine parka 90% obraslo je šumom hrasta crnike i alepskog bora. Dakle, na ovom otoku neće vam nedostajati hlad. Spavat ćete na dva koraka od mora, unutar nacionalnog parka, jesti svježe pripremljena domaća jela, kupati se u zelenim jezerima, voziti se barkom kao da plovite šumom, i još ćemo vas povesti na mjesto s kojeg ćete pogledom zagrliti cijeli raj!
Inače, ljetovanje na ovom otoku ne postoji. Mljet mljetuje cijele godine.

Tip putovanja:
privatno

h

Aranžman:
6 noćenja u privatnom smještaju

Mjesto sastanka:
Pomena

I

Datum:
bilo kada do 30.11.2021.

Paket aranžman Mljet - otočić sv. Marije

PRIVATNI PAKET ARANŽMAN
6 NOĆENJA S DORUČKOM U PRIVATNOM SMJEŠTAJU
6 VEČERA
ULAZNICE U NACIONALNI PARK
USLUGE TURISTIČKOG VODIČA
PJEŠAČENJE U PRIRODI

DOSTUPNI SU BILO KOJI DATUMI DO 30.11.2021.

Paket aranžman uključuje 6 noćenja u privatnom smještaju u mjestašcu Pomena:

PAKET 1. i 2. : SOBA ZA 2 OSOBE
PAKET 3. i 4. : APARTMAN ZA 2 OSOBE
PAKET 5. i 6. : APARTMAN ZA 3 OSOBE
PAKET 7. i 8. : APARTMAN ZA 4 OSOBE

KUĆNI LJUBIMCI SU DOBRODOŠLI.

CIJENE

Cijene za predsezonu i posezonu:

PAKET 1.: 3.185,00 kn po osobi
PAKET 3.: 3.485,00 kn po osobi
PAKET 5.: 3.285,00 kn po osobi
PAKET 7.: 3.110,00 kn po osobi

Cijene od 01.07. do 31.08.2021.:

PAKET 2.: 3.635,00 kn po osobi
PAKET 4.: 3.935,00 kn po osobi
PAKET 6.: 3.585,00 kn po osobi
PAKET 8.: 3.335,00 kn po osobi

PROGRAM

1. DAN – Javite nam kako i u koliko sati dolazite, i dočekat ćemo vas u mjestašcu Pomena, na sjeverozapadnom kraju otoka Mljeta. Smještaj u privatni apartman. Slobodan ostatak dana. Večera.

2. DAN – Doručak. Pješačenje nacionalnim parkom s lokalnim vodičem. Otkrit ćete mljetsku šumu, Veliko i Malo jezero, pogled s vidikovca Montokuc, vozit ćete se brodicom do otočića Sv. Marije, doznati kako su nastala jezera, zašto na Mljetu nema zmija i zašto ima divljih svinja. Slobodan ostatak dana. Večera.

3. DAN – Doručak. Slobodan dan. Večera.

4. DAN – Doručak. Slobodan dan. Večera.

5. DAN – Doručak. Slobodan dan. Večera.

6. DAN – Doručak. Slobodan dan. Večera.

7. DAN – Doručak. Odlazak. Otpratit ćemo vas, i poželjeti vam sretan put. Znamo da vam je mljetovanje obojalo srce u zeleno. A takvo srce mozgat će o povratku u raj. Sretno putujte, i vidimo se!

UPLATA PAKET ARANŽMANA

Molimo da ne uplaćujete iznos odabranog paketa bez prethodnog odobrenja agencije Travel Matters – putovanja na šestu.

Po uplati iznosa odabranog paketa primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o paket aranžmanu. Napominjemo da možete raskinuti ugovor o paket aranžmanu u bilo kojem trenutku slanjem pisane obavijesti. Za raskid ugovora mjesec dana prije početka putovanja ne obračunavaju se otkazni troškovi. Za raskid ugovora od 15 do 29 dana prije početka putovanja, otkazni troškovi iznose 50% cijene paket aranžmana. Za raskid ugovora < 14 dana prije početka putovanja, otkazni troškovi iznose 100% cijene paket aranžmana.

U slučaju da morate otkazati putovanje uslijed epidemije koronavirusa, ili da mi moramo otkazati putovanje uslijed epidemije koronavirusa, ne brinite, molimo ostanite doma, čuvajte se, i odmah ćete primiti povrat cjelokupnog iznosa.
Držimo palčeve da koronavirus neće poremetiti vaše planove, i da ćemo moći biti vaši domaćini na Mljetu. Sretan put!

PAKET ARANŽMAN MLJET U PRODAJI JE DO 01.06.2021. (ili do popunjenja smještajnih kapaciteta).

Paket aranžman Mljet - priroda u nacionalnom parku

Ovo putovanje uključuje kratke priče

Kada se rimska vojska iskrcala na Mljet, ilirsko stanovništvo sklonilo se u unutrašnjost otoka. Rimski vojvoda, privučen gustom šumom, krene u šetnju, no ubrzo put mu zapriječi Malo jezero. Vojvoda zastane pred tim čudom od prirode, i odjednom bude mu kao da je usred zelene čarolije! Kadli tamo, nad jezerom, naginje se alepski bor, najviše što može, i uranja grane u vodu! Vojvoda se spusti do jezera, i stane promatrati bor. Gleda grane, grane gledaju njega, i tek onda primijeti gnijezdo! Stvarno, ptičje gnijezdo gnijezdi se na vrhu jedne grane! Vojvoda snažno zamahne mačem, odsiječe granu, i izvuče uronjen dio. Čim je grana izronila, na njenom dnu zabljesne prekrasna školjka. Gnijezdo i školjka, oduševljen vojvoda zapovjedi:
– Pošaljite mi najbržeg vojnika!
Najbrži vojnik doleti kao strijela. Vojvoda mu pruži granu, i Mljetom još uvijek odjekuje njegova rečenica:
– Odnesi ovu granu u Rim, i reci Cezaru da sam našao raj na Zemlji!

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE

• 6 noćenja s doručkom u privatnom smještaju u mjestašcu Pomena
• 6 večera
• ulaznice u nacionalni park
• usluge lokalnog turističkog vodiča za obilazak nacionalnog parka
• uslugu asistencije kod dolaska i odlaska
• pripremu, organizaciju i provedbu putovanja

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE

• troškove prijevoza od vaše kućne adrese do mjestašca Pomena na Mljetu i obrnuto
• piće uz uključene večere
• ručkove
• troškove osobnih narudžbi
• putno osiguranje

Paket aranžman Mljet - Malo jezero

Zaljevi ili jezera

Mljet je otok iznimne obalne razvedenosti. Pruža se južno od poluotoka Pelješca u duljini od 37 kilometara, a prosječna širina mu je 3 kilometra. Tako izduženog oblika pokriva površinu od 100 km².
Nacionalni park obuhvaća zapadnu trećinu otoka s pripadajućim morskim pojasom u širini 500 m od obale. More se tu uvuklo u otok, pa ga je otok zarobio stvarajući najprije Veliko jezero, pa potom Malo jezero. Recimo to ovako, Malo jezero spojeno je s Velikim jezerom, a Veliko jezero spojeno je s otvorenim morem. Jezera su zapravo krške depresije koje je more potopilo, no pejsažno toliko nalikuju na jezera da ih je narod s pravom tako nazvao. Dakle, radi se o jezerima s morskom vodom. Gusta šumska vegetacija spušta se do same obale. Kada ćete šetati oko Malog jezera, činit će vam se kao da se šuma tamo dolazi kupati. Oko jezera možete napraviti krug. Obalom Malog jezera pruža se sjenovit puteljak u duljini od 2600 m. Šetnica obalom Velikog jezera idealna je za vožnju biciklom, široka i asfaltirana, vodit će vas kružno u duljini od 9240 m. Pojasnimo, preko Solinskog kanala koji povezuje Veliko jezero s otvorenim morem, sagrađen je Veliki most. Prijeći ćete ga kako biste napraviti krug. Prije nekoliko godina to nije bilo moguće – jer nije bilo mosta. Naime, 1958. godine Solinski kanal proširen je i produbljen kako bi u jezero mogle uploviti veće brodice. Tada je i porušen stari Veliki most. Novi Veliki most ugledao je svjetlo dana 2016. godine.

Paket aranžman Mljet - pogled s Montokuca

U antičkom dobu Mljet se zvao Melita – medeni otok

Na Mljetu nisu pronađeni vidljivi tragovi postojanja grčke naseobine. Stari Grci vjerojatno jesu plovili Mljetskim kanalom, sklanjajući se u mljetske uvale za nepovoljnih vremenskih uvjeta. Međutim, najstariji naziv za Mljet – Melita, dugujemo Grcima. Melita je u prijevodu ‘pčela’, od grčkog mélitta, mélissa. Za pretpostaviti je da je zbog bujne vegetacije na Mljetu oduvijek bilo pčela. Zanimljivo je da će isti naziv dobiti i otok Malta, pa kasnije, zbog lakšeg razlikovanja, nailazimo na latinske dodatke imenu: Melita Ilyricum odnosi se na Mljet, a Melita Africanum na Maltu. Svakako, mljetski med naći ćete kao autohtoni suvenir.
U ovo putovanje uključili smo pješačenje u prirodi, što je zapravo obilazak nacionalnog parka s turističkim vodičem. Pješačenje ćemo prilagoditi vašim interesima, no bili bismo najsretniji kada biste se s nama uspeli na Montokuc, vidikovac unutar nacionalnog parka (253 m). Puteljak vijuga šumom otvarajući mjestimice prekrasne poglede. Šlag na kraju, Montokuc će vam dati jezera na dlanu. Vjerojatno nećete moći izdržati pogled od ljepote. Priroda nas uvijek liječi, ali Mljet nas mliječi! Ispod Montokuca pruža se Solinski kanal, a u daljini vide se otoci Lastovo i Korčula. Također, vidjet ćete koliko je Pelješac zapravo blizu, čini se da Mljetu čuva leđa…
S Montokuca spustit ćemo se na obalu Velikog jezera, pa brodicom otići do otočića Sv. Marije. U 12. st. sagrađen je na otočiću benediktinski samostan. Za vrijeme Dubrovačke Republike dograđivan je, za vrijeme Jugoslavije u njemu se nalazio hotel, a danas izranja iz mljetskog zelenila poput monumentalnog renesansnog ljetnikovca…

Paket aranžman Mljet - klupa na otočiću Sv. Marije

Šest razloga da odaberete ovo putovanje

1. Mljetske nijanse zelene iscijelit će vam srce, dušu i tijelo. Još ćete se kupati u zelenom moru! Toplo je, i zbog pritjecanja slatke vode, u proljeće manje slano. Zapravo, nećete se moći prestati bućkati!
2. Mljet broji oko tisuću stanovnika. Osjećat ćete se u pustom raju. Uostalom, metrički sistem na ovom otoku nešto je drugačiji: udaljenost od 2 metra u mljetskoj stvarnosti iznosi 200 metara.
3. U paket aranžman uključili smo domaću hranu. Večeru birate: mesna, riblja, vegetarijanska ili veganska. Ribu sami lovimo, pravimo maslinovo ulje, sadimo povrće, i nije da se hvalimo, ali istina je – kuhamo s ljubavlju.
4. Pješačit ćete s nama i nećete se izgubiti. Pješačenje ćemo prilagoditi vašem ritmu i interesima. Pokazat ćemo vam čudo od prirode i čudo od kulturne baštine. I još ćemo vam pričati priče!
5. Doznat ćete što je Odisej radio na Mljetu sedam godina. A nije ostario ni dana.
6. Datume putovanja birate kada vama odgovara, a svaki paket aranžman organiziramo pojedinačno. Ovo je vaše privatno putovanje, odnosno, u nijednom njegovom dijelu ne formiramo grupe. Recimo to ovako, imat ćete turističkog vodiča samo za sebe.

Paket aranžman Mljet

Hoteli na ovom putovanju nisu hoteli

Ovaj paket aranžman uključuje 6 noćenja s doručkom u privatnom smještaju u mjestašcu Pomena, na sjeverozapadnom kraju otoka Mljeta. Pomena broji četrdesetak stanovnika, no u Pomeni nalazi se i jedini hotel na otoku – hotel Odisej. Pomenu možete prijeći s jednog na drugi kraj u desetak minuta. U središtu vidjet ćete rivu na koju pristaje katamaran koji Mljet povezuje s Dubrovnikom i Korčulom. U Pomeni postoji mala samoposluga, suvenirnica i nekoliko restorana. Pomena je idealna polazna točka za upoznavanje nacionalnog parka. Primjera radi, do Malog jezera trebat će vam deset minuta pješke.
Za smještaj možete odabrati 2-krevetnu sobu, privatni apartman za 2 osobe, privatni apartman za 3 osobe ili privatni apartman za 4 osobe. Sve jedinice kategorizirane su s 3*, potpuno opremljene, moderne, udobne i ugodne. Sobe raspolažu s malim hladnjakom, a apartmani imaju kuhinju. Također, imat ćete zaseban ulaz i besplatan WiFi. Pojedine jedinice uključuju besplatan parking. Molimo da nas prilikom rezervacije obavijestite da li ćete trebati parkirno mjesto. Poslat ćemo vam detaljan opis i fotografije vašeg hotela koji nije hotel.
Kad god došli, dobro nam došli! I sretan put!

NAŠA PUTOVANJA

Kontakt

Tina Andrijić
+385 98 175 77 16
+33 6 19 75 60 08

info@travelmatters.hr

Follow Us

NAŠA PUTOVANJA

KONTAKT

Tina Andrijić
+385 98 175 77 16
+33 6 19 75 60 08
info@travelmatters.hr

Follow Us

© 2018 Travel Matters – putovanja na šestu. All rights reserved.

DESIGN WITH   by Apropo marketing

© 2018 Travel Matters – putovanja na šestu. All rights reserved.

DESIGN WITH   by Apropo marketing