PUTOVANJA ZA ODABRANU PUBLIKU

TKO JE POPUŠIO ŠTO

Bosna i Hercegovina
za pušače

Smatra se da je duhan u Bosnu i Hercegovinu došao preko Dubrovačke Republike. Prvi zapis o duhanu je dubrovački spis iz 1632. godine o uvozu duhana iz Ancone. Tek dolaskom Austro-Ugarske počinje organizirana proizvodnja i oporezivanje duhana… Tko danas proizvodi, a tko oporezuje? Što se promijenilo u duhanskoj industriji? Što je hercegovačka ‘škija’? Bez obzira da li ste pušač ili ne, pridružite nam se u traženju odgovora na pušačka pitanja…

Tip putovanja: autobusom

I

Polazak:
26.10.2019.
30.11.2019.

H

Povratak:
28.10.2019.
02.12.2019.

Polazak iz
Dubrovnika
Korčule
Splita

Tip putovanja: autobusom

I

Polazak:
26.10.2019.
30.11.2019.

H

Povratak:
28.10.2019.
02.12.2019.

Polazak iz
Dubrovnika
Korčule
Splita

Tip putovanja: autobusom 

 

I

Polazak:
26.10.2019.
30.11.2019.

H

Povratak:
28.10.2019.
02.12.2019.

 

Polazak iz
Dubrovnika
Korčule
Splita

PUTOVANJE U BOSNU I HERCEGOVINU

AUTOBUSOM IZ DUBROVNIKA
AUTOBUSOM IZ KORČULE
AUTOBUSOM IZ SPLITA

3 DANA / 2 NOĆENJA

2-KREVETNA SOBA (cijena po osobi) 2.290,00 kn
1-KREVETNA SOBA (doplata) 360,00 kn

Program putovanja

1. DAN Polazak u 8h. Vožnja autocestom do granice. Nastavak putovanja kroz Hercegovinu. Otkupna stanica duhana u Ljubuškom. Hercegovački ručak. Nastavak vožnje do Mostara. Smještaj u hotel. Razgled Mostara s lokalnim vodičem. Večera. Noćenje.

2. DAN Polazak u 10h. Nastavak putovanja prema Sarajevu. Ručak – tradicionalna jablanička janjetina s ražnja. Dolazak u Sarajevo. Smještaj u hotel. Razgled s lokalnim vodičem. Slobodna večer. Noćenje.

3. DAN Polazak u 9h. Posjet tvornici cigareta u Sarajevu. Povratak prema Mostaru uz usputna zaustavljanja. Ručak na izvoru rijeke Bune. Kratka pauza u Počitelju. Nastavak vožnje prema granici. Prijelaz granice. Vožnja kroz Hrvatsku natrag do polazišta.

Depozit i uplate paket aranžmana

Molimo da ne uplaćujete depozit bez prethodnog odobrenja agencije Travel Matters – putovanja na šestu. Napominjemo da je depozit nepovratan.

DEPOZIT: 200,00 kn (uplaćuje se kao prijava za putovanje)
PREDUJAM: 945,00 kn (uplaćuje se najkasnije 30 dana prije početka putovanja)
PREOSTALI IZNOS cijene aranžmana (uplaćuje se najkasnije 15 dana prije početka putovanja)

Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Zaključni mail s kontaktom i imenom voditelja putovanja primit ćete šest dana prije putovanja.

U slučaju da se na putovanje ne prijavi minimalan broj putnika, najkasnije šest dana prije početka putovanja primit ćete obavijest o otkazu putovanja, i povrat uplaćenog novca umanjen za iznos depozita.

 

PROGRAM ZA PUTOVANJE U BOSNU I HERCEGOVINU U PRODAJI JE DO 30 DANA PRIJE POČETKA PUTOVANJA (ili do popunjenja slobodnih mjesta)

Minimalan broj putnika: 15 osoba

Ovo putovanje uključuje bosanski humor

Bosna i Hercegovina za pušače putovanje je kroz priču o duhanu, i kroz povijest njegovog gospodarskog i socijalnog značenja. U putovanje su uključena izvorna jela, smještaj u hotelima u centru grada i hektolitar smijeha.

Cijena paket aranžmana uključuje

• prijevoz turističkim autobusom po programu putovanja
• 2 noćenja s doručkom u hotelima 4*
• tri ručka i jednu večeru
• razgled Mostara s lokalnim vodičem
• razgled Sarajeva s lokalnim vodičem
• posjet tvornici cigareta u Sarajevu
• uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
• pripremu, organizaciju i provedbu putovanja

Cijena paket aranžmana ne uključuje

• troškove prijevoza od vaše kućne adrese do autobusnog kolodvora Split/Dubrovnik/Korčula i obrnuto
• boravišnu pristojbu u Mostaru u iznosu od 2,5 KM po osobi i po noćenju (plaćanje na licu mjesta)
• boravišnu pristojbu u Sarajevu u iznosu od 2,5 KM po osobi i po noćenju (plaćanje na licu mjesta)
• ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
• piće uz obroke koji su navedeni kao uključeni
• večeru 2. i 3. dan
• troškove osobnih narudžbi
• putno osiguranje

Ovdje se puši kao Turčin

Upoznat ćete dijelove Hercegovine gdje je duhan othranio i školovao naraštaje, i gdje je s pogonima za obradu i preradu duhana započela industrija, prošetat ćete Mostarom i Sarajevom, posjetiti glavnu tvornicu cigareta u Bosni i Hercegovini, doznati kako je nastao izraz ‘pušiti kao Turčin’, i jesti hercegovačka i bosanka jela. Bosna i Hercegovina za pušače osmišljena je kao kratko putovanje preko vikenda, i nije joj na nijedan način namjera poticanje na pušenje. Priča o hercegovačkom duhanu i priča o postupku proizvodnje cigareta potaknut će vas na razmišljanje…

Da te bogdo ne volim

Putovanje Bosna i Hercegovina za pušače neće vam objasniti Bosnu i Hercegovinu. Jer postoje zemlje koje se ne objašnjavaju. Na ovom putovanju možete jedino zavoljeti Bosnu i Hercegovinu. Putovat ćete od hercegovačkog krša prema bosanskim planinama, kroz hercegovačke i bosanske običaje, priče, kulturu, humor, jezik i povijest. Upoznat ćete tradicionalnu kuhinju, doznati kako se servira bosanska kava, i naučiti tko su bili bogumili. Zakoračit ćete na točku gdje se spajaju istok i zapad, vidjet ćete bistre rijeke, guste šume, i kako to izgleda kada snijeg padne na lopate.

POGLEDAJTE VAŠE PUTOVANJE U BOSNU I HERCEGOVINU ovdje.

Šest razloga da odaberete ovo putovanje

  1. Upoznat ćete Hercegovinu u kojoj je proizvodnja duhana stoljećima bila nositelj gospodarstva.
  2. U hotelima možete odabrati pušačke sobe.
  3. Hotel u Mostaru nalazi se šezdesetak metara zapadno od Starog mosta – dakle, u samom srcu grada.
  4. Program uključuje četiri obroka koji kroz predjelo, glavno jelo i desert predstavljaju bosansku i hercegovačku kuhinju. U restoranima je pušenje dozvoljeno.
  5. Posjetit ćete sarajevsku tvornicu cigareta osnovanu 1880. godine, i čijih je 39,9% dionica kupio British American Tobacco. U toj tvornici danas se proizvodi kultni brend ‘Drina’.
  6. Hotel u Sarajevu nalazi se na nekoliko koraka od točke označene simbolom ‘Sarajevo susret kultura’ u kojoj se spajaju osmanlijsko trgovačko srce grada i moderna zapadnjačka kultura. Drugim riječima, hotel je u strogom centru Sarajeva.

Hoteli na ovom putovanju pričaju svoje priče

Smjestite se udobno, i poslušajte. Odabrali smo hotele s karakterom, svaki je poseban na svoj način, i svaki nudi vrijednost više.

POGLEDAJTE HOTELE U KOJIMA ĆETE ODSJESTI »

KRIVA ĆUPRIJA 4* – MOSTAR

Hotel se nalazi u zoni pod zaštitom UNESCO-a, u neposrednoj blizini Krive Ćuprije, najstarijeg kamenog mosta u Mostaru. Smješten u izvornoj građevini iz 17. stoljeća, nositelj je kategorije Hotela baštine. Expedia, vodeći svjetski online booking provider, proglasio je hotel najčišćim u jugoistočnoj Europi. Hotel Kriva Ćuprija okrunio se 2011. godine prestižnom turističkom nagradom World Travel Awards za najbolji hotel u Bosni i Hercegovini.

Opremljen i uređen u tradicijskom stilu, s drvenim parketnim podovima i stropnim gredama, u ovom šarmantnom hotelu otmjenost, toplina i jednostavnost provlače se svakim detaljom, od pastelno-bijelih tonova, velikih prozora, i veselih šarenih tepiha. Ljubazno i profesionalno osoblje dočekat će vas s osmijehom i pićem dobrodošlice.

Hotel raspolaže restoranom, vinskim podrumom, velikom terasom, i pogledom na rijeku Radobolju koja se kod Starog mosta ulijeva u Neretvu.
Klimatizirane i zvučno izolirane sobe sadržavaju mini bar, sef, LCD TV, besplatan WiFi, grijanje, te kupaonicu s tušem, sušilom za kosu i toaletnim priborom.

HOTEL PRESIDENT 4* - SARAJEVO

Hotel se nalazi na nekoliko koraka od Baščaršije, pored rijeke Miljacke, u strogom centru grada. Okružen spomenicima kulture, restoranima, barovima i klubovima, lokaciju ovog hotela mogli bismo nazvati – na dohvat ruke. Modernog i funkcionalnog dizajna, hotel umiruje svojim gostoprimstvom i odmara kraljevskom udobnošću kreveta.

Prostrane i klimatizirane sobe sadržavaju mini bar, telefon, sef, LCD TV, besplatan WiFi, te kupaonicu s tušem, sušilom za kosu i toaletnim priborom.

*** Organizator putovanja zadržava pravo promjene hotelskog smještaja. Hotelski smještaj može se zamijeniti smještajem u objektu iste ili više kategorije, a na teret organizatora.

NAŠA PUTOVANJA

Putovanja znanja
Putovanja za odabranu publiku
Gastronomska putovanja
Putovanja s mačkom u vreći
Jezična putovanja
Putovanja čapaj cimu

 

PROČITAJTE

Kontakt

Tina Andrijić
+385 98 175 77 16
+33 6 19 75 60 08

info@travelmatters.hr

Follow Us

NAŠA PUTOVANJA

Putovanja znanja
Putovanja za odabranu publiku
Gastronomska putovanja
Putovanja s mačkom u vreći
Jezična putovanja
Putovanja čapaj cimu

PROČITAJTE

KONTAKT

Tina Andrijić
+385 98 175 77 16
+33 6 19 75 60 08
info@travelmatters.hr

Follow Us

© 2018 Travel Matters – putovanja na šestu. All rights reserved.

DESIGN WITH   by Apropo marketing

© 2018 Travel Matters – putovanja na šestu. All rights reserved.

DESIGN WITH   by Apropo marketing