PUTOVANJA ZNANJA

TKO JE OTKRIO ŠTO

VELIKA GEOGRAFSKA OTKRIĆA

Portugalska čuda

U Portugalu, na svakom koraku, čut ćete Portugalce kako šuškaju. Jer portugalski jezik izdašan je sa zvukom [š]. Portugalci će vam s ponosom citirati rečenicu portugalskog poznatog pisca Fernanda Pessoe: “Portugalski jezik moja je domovina.”

Šuška se, šuška da putujete u Portugal.

Tip putovanja: zrakoplovom

I

Polazak:
13.11.2019.

H

Povratak:
23.11.2019.

Polazak iz
Dubrovnika

Tip putovanja: zrakoplovom

I

Polazak:
13.11.2019.

H

Povratak: 14.06.2019.

Polazak iz
Dubrovnika

Tip putovanja: zrakoplovom

I

Polazak: 13.11.2019.

H

Povratak: 23.11.2019.

Polazak iz Dubrovnika

PUTOVANJE U PORTUGAL
PORTUGALSKA ČUDA

PROGRAM PUTOVANJA – 13.11.2019. – 23.11.2019.
ZRAKOPLOVOM IZ DUBROVNIKA
U POVRATKU JEDAN DAN U RIMU
11 DANA / 10 NOĆENJA

2-KREVETNA SOBA (cijena po osobi) 12.780,00 kn
1-KREVETNA SOBA (doplata) 3.790,00 kn
DOPLATA ZA ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE 1.800,00 kn

Program putovanja

01. DAN 13.11.2019. Polazak zrakoplovom iz Dubrovnika u 9:05. Dolazak u Rim u 10:30. Presjedanje. Polazak zrakoplovom iz Rima u 11:40. Dolazak u Lisabon u 13:45. Prijevoz autobusom do hotela. Kratak predah. Upoznavanje s centrom grada –Bairro Alto, Chiado, Baixa. Posjet muzeju Lisboa Story Centre. Noćenje.

02. DAN 14.11.2019. Prijevoz autobusom do Évore. Razgled s lokalnim vodičem. Kapela kostiju. Alentejanski ručak. Slobodno vrijeme. Povratak u Lisabon. Oceanarij. Vožnja metroom do centra. Noćenje.

03. DAN 15.11.2019. Prijevoz autobusom do Jeronimitskog samostana. Razgled s lokalnim vodičem. Predah u slastičarnici Belém. Spomenik otkrićima. Betlehemska kula. Povratak u centar grada. Slobodno vrijeme za ručak. Vožnja tramvajem 28. Šetnja Alfamom. Noćenje.

04. DAN 16.11.2019. Odlazak autobusom za Cascais. Slobodno vrijeme za kavu. Cabo da Roca. Nastavak vožnje do Óbidosa. Ručak. Razgled s lokalnim vodičem. Crkva sv. Marije. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje.

05. DAN 17.11.2019. Odlazak autobusom za samostan u Alcobaçi. Razgled s lokalnim vodičem. Vožnja za Nazaré. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja do Aveira uz kratko zaustavljanje u naselju Costa Nova. Razgled Aveira vožnjom u barci ‘moliceiro’. Kratak predah. Nastavak putovanja prema sjeveru. Smještaj u hotel u Portu. Noćenje.

06. DAN 18.11.2019. Panoramski razgled Porta autobusom. Razgled s lokalnim vodičem. Crkva sv. Frane. Knjižara Lello. Slobodno vrijeme za ručak. Odlazak u četvrt Vila Nova de Gaia. Degustacija vina. Vožnja brodićem ‘rabelo’. Noćenje.

07. DAN 19.11.2019. Odlazak autobusom za Bragu. Razgled s lokalnim vodičem. Posjet muzeju Casa dos Biscainhos. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja do Guimarãesa uz zaustavljanje u svetištu Dobrog Isusa. Po dolasku u Guimarães, šetnja i obilazak utvrde. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

08. DAN 20.11.2019. Odlazak autobusom prema planinskom masivu Serra da Estrela uz usputna zaustavljanja. Peso da Régua. Viseu. Slobodno vrijeme za ručak. U mjestašcu Seia posjet muzeju kruha. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

09. DAN 21.11.2019. Odlazak za Coimbru uz zaustavljanje u selu Piódão. Ručak. Posjet Sveučilištu. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do Condeixa-a-Nova. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

10. DAN 22.11.2019. Odlazak za zračnu luku Lisabon. Polazak zrakoplovom u 14:50. Dolazak u Rim u 18:45. Prijevoz autobusom do hotela. Smještaj u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

11. DAN 23.11.2019. Razgled Rima s lokalnim vodičem. Posjet Koloseumu. Slobodno vrijeme za ručak. Prijevoz autobusom do zračne luke. Odlazak zrakoplovom u 18 sati. Dolazak u Dubrovnik u 19:25.

 

Depozit i uplate paket aranžmana

Molimo da ne uplaćujete depozit bez prethodnog odobrenja agencije Travel Matters – putovanja na šestu. Napominjemo da je depozit nepovratan.

DEPOZIT: 200,00 kn (uplaćuje se kao prijava za putovanje)
PREDUJAM: 7.090,00 kn (uplaćuje se do 01.08.2019.)
PREOSTALI IZNOS cijene aranžmana uplaćuje se do 01.10.2019.

Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Zaključni mail s kontaktom i imenom voditelja putovanja primit ćete šest dana prije putovanja.

U slučaju da se na putovanje ne prijavi minimalan broj putnika, najkasnije mjesec dana prije početka putovanja primit ćete obavijest o otkazu putovanja, i povrat uplaćenog novca umanjen za iznos depozita.

PROGRAM ZA PUTOVANJE U PORTUGAL U PRODAJI JE DO 01.10.2019. (ili do popunjenja slobodnih mjesta)

ZA UPLATE CJELOKUPNOG IZNOSA DO 31.01.2019.: 11.980,00 kn
ZA UPLATE CJELOKUPNOG IZNOSA DO 28.02.2019.: 12.380,00 kn

Minimalan broj putnika: 30 osoba

Ovo putovanje uključuje vaš osmijeh

Putovanje Portugalska čuda uključuje više negoli isključuje. Najprije uključuje vas i nas, a zatim sve ostalo ovdje navedeno.

Cijena paket aranžmana uključuje

• prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Dubrovnik – Rim – Lisabon, te obrnuto u povratku, s uključenim 1 komadom predane prtljage po osobi (do 23 kg) i 1 komadom ručne prtljage po osobi (do 8 kg, dimenzija 55 x 40 x 23 cm)
• prijevoz turističkim autobusom u Portugalu po programu putovanja
• 10 noćenja s doručkom u hotelima 4/5*
• tri portugalska ručka i tri portugalske večere
• ulaznicu u Lisboa Story Centre, Betlehemsku kulu i Oceanarij u Lisabonu
• obilazak Jeronimitskog samostana s lokalnim vodičem
• posjet slastičarnici Belém i kušanje tradicionalne slastice Pastel de Belém
• vožnju žutim tramvajem 28, i vožnju lisabonskim metroom
• razgled Évore i posjet kapele kostiju s lokalnim vodičem
• razgled Óbidosa i posjet crkvi sv. Marije s lokalnim vodičem
• obilazak samostana sv. Marije u Alcobaçi s lokalnim vodičem
• vožnju barkom ‘moliceiro’ u Aveiru
• razgled Porta i posjet crkvi sv. Frane s lokalnim vodičem
• obilazak knjižare Lello u Portu
• degustaciju vina u Vili Nova de Gaia
• vožnju brodićem ‘rabelo’ u Portu
• razgled Brage s lokalnim vodičem
• ulaznicu u muzej Casa dos Biscainhos u Bragi
• obilazak utvrde Guimarães
• obilazak Muzeja kruha
• obilazak Sveučilišta u Coimbri
• razgled Rima s lokalnim vodičem
• ulaznicu u Koloseum
• uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
• pripremu, organizaciju i provedbu putovanja

 

Cijena paket aranžmana ne uključuje

• troškove prijevoza od vaše kućne adrese do zračne luke Dubrovnik i obrnuto
• boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu od 1 Є po osobi i po noćenju (plaćanje na licu mjesta)
• boravišnu pristojbu u Portu u iznosu od 2 Є po osobi i po noćenju (plaćanje na licu mjesta)
• boravišnu pristojbu u Rimu u iznosu od 6 Є po osobi i po noćenju (plaćanje na licu mjesta)
• ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koji nisu navedeni kao uključeni
• piće uz obroke koji su navedeni kao uključeni
• obroke koji nisu navedeni kao uključeni
• troškove osobnih narudžbi
• putno osiguranje

Ovdje Europa završava

Putovanje Portugalska čuda dati će vam Portugal na dlanu. Putovat ćete od juga prema sjeveru, pa od sjevera prema jugu, kroz portugalske običaje, priče, kulturu, jezik i povijest. Upoznat ćete portugalsku tradicionalnu kuhinju, doznati što to Portugalce čini posebnim, i naučiti tko je otkrio što u razdoblju velikih geografskih otkrića. Zakoračit ćete na najzapadniju točku Europe, uspeti se u portugalske planine, voziti se rijekama koje se ulijevaju u Atlantik, i zamišljati da studirate u Coimbri.

POGLEDAJTE VAŠE PUTOVANJE U PORTUGAL ovdje.

Šest razloga da odaberete ovo putovanje

  1. Vlasnik hotela u Lisabonu je Cristiano Ronaldo. Dobit ćete autogram najpoznatijeg portugalskog nogometaša.
  2. Hotel u Portu smješten je na svim razglednicama koje ćete kupiti u Portu – dakle, u samom srcu grada.
  3. Hotel Pousada Mosteiro Guimarães samostan je iz 12. stoljeća pretvoren u luksuzni hotel. Praktički, prespavat ćete u hotelu koji je star koliko i Portugal.
  4. Hotel Pousada Serra da Estrela nalazi se u portugalskim planinama, na 1200 metara nadmorske visine.
  5. Program uključuje šest obroka koji kroz predjelo, glavno jelo i desert predstavljaju različite portugalske pokrajine. Ljubav ide kroz želudac.
  6. Voditelj putovanja vrsni je poznavatelj portugalske povijesti, i magistar portugalskog jezika, književnosti i civilizacije. Portugalska čuda putovanje je znanja.

Hoteli na ovom putovanju pričaju svoje priče

Smjestite se udobno, i poslušajte. Odabrali smo hotele s karakterom, svaki je poseban na svoj način, i svaki nudi vrijednost više.

POGLEDAJTE HOTELE U KOJIMA ĆETE ODSJESTI »

PESTANA CR7 HOTEL LISBOA 4* – LIFESTYLE HOTEL

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo i Dionísio Pestana, vlasnik hotelskog lanca Pestana, udružili su svoje snage i stvorili sofisticirani  Pestana CR7 Hotel, u strogom centru Lisabona, na deset koraka od poznatog trga Praça do Comércio. Hotel, smješten u restauriranoj pombalovoj petokatnici, i otvoren 2016. godine, osmišljen je u znaku digitalne tehnologije i zdravog načina života. Otmjenost, jednostavnost i trezvenost provlače se svakim detaljom, od tamno-plavih tonova, velikih ogledala i lustera, do pravilnih klasicističkih linija i oblika. U ovom sportskom hotelu ljubazno osoblje uputit će vas u CR7 lisabonske rute za trčanje, a u sobi ćete naći sportske rekvizite.

Hotel raspolaže restoranom, barom, teretanom (besplatno korištenje) i stolnim nogometom.

Klimatizirane sobe sadržavaju mini bar, telefon, USB punjače za pametne telefone i tablete, digitalni sef, TV HD Smart 48”, Apple TV, besplatan ultra-brzi WiFi, Mood Lighting, prostirku za jogu, te kupaonicu s High Tech tušem i sušilom za kosu.

POUSADA VILA ÓBIDOS 4* - CHARMING HOTEL

Hotel se nalazi unutar zidina srednjovjekovnog gradića Óbidosa, u tradicionalnoj kući iz 18. stoljeća, na nekoliko koraka od glavne ulice, i od utvrde Castelo de Óbidos, proglašenom jednom od portugalskih sedam čuda.

Dizajniran u elegantno klasičnom stilu, s restauriranim detaljima stare kuće (vrata, kvake, niše, klupice…), hotel umiruje toplinom doma i odmara kraljevskom udobnošću kreveta.

Klimatizirane sobe sadržavaju mini bar, telefon, sef, LCD TV, besplatan WiFi, te kupaonicu s tušem, sušilom za kosu i toaletnim priborom.

PESTANA VINTAGE PORTO 5* - HOTEL & WORLD HERITAGE SITE

Hotel se nalazi u povijesnoj četvrti Ribeira, na trgu Ribeira, uz rijeku Douro. Zauzima dva bloka starinskih kuća iz 16., 17. i 18. stoljeća, pod zaštitom UNESCO-a. Okrenut prema rijeci, vinskim podrumima s druge strane rijeke, i mostu D. Luís, hotel u jednom pogledu sažima portugalsku sjevernu trilogiju: Douro, vino Porto i filigran. Prekrasni interijer poigrava se vintage stilom – fotelje, stolice, stolići iz razdoblja 50-tih godina prošlog stoljeća, uokvirene polaroid fotografije na zidovima, visoki stropovi, zidni tapeti… Savršena lokacija u samom srcu grada, povijesni ambijent i luksuzna udobnost pretvaraju boravak u ovom romantičnom hotelu u umjetničko djelo.

Hotel raspolaže restoranom u kojem se servira božanstveni doručak od 7:30 do 10:30, barom (od 10:30 do 24h), terasom okrenutom prema rijeci (u ljetnim mjesecima), bankomatom, i prodajnim mjestom jednog od najpoznatijih portugalskih draguljara, David Rosas.

Prostrane klimatizirane sobe, zvučno izolirane, sadržavaju mini bar, telefon, LCD TV, sef, besplatan WiFi, pisaći stol, aparat za kavu, te kupaonicu s kadom, sušilom za kosu, kućnim ogrtačem, papučama, i toaletnim priborom.

POUSADA MOSTEIRO GUIMARÃES 4* - SMALL LUXURY HOTEL

Da li biste prespavali u hotelu koji je star koliko i Portugal? Hotel Pousada Mosteiro Guimarães nekadašnji je samostan Santa Marinha da Costa kojeg je prva portugalska kraljica Mafalda darovala Regularnim kanonicima sv. Augustina. Bilo je to sredinom 12. stoljeća. U 16. stoljeću samostan je dodijeljen redovnicima reda sv. Jeronima, i tada postaje ustanova za studije teologije, humanističkih znanosti i umjetnosti. U ovom samostanu školovali su se sinovi kraljeva, npr. budući kralj Manuel I, kasnije i njegov sin, João III, koji će ga zamijeniti na prijestolju. Arhitekt Fernando Távora potpisuje preobrazbu samostana u luksuzni hotel koji je sačuvao originalne karakteristike samostana, i zbog toga je dobitnik Nacionalne nagrade za arhitekturu za 1985. godinu.

Hotel se nalazi u blizini povijesne jezgre Guimarãesa, u podnožju brdašca Penha. S prednje strane okrenut je prema gradu, a sa stražnje uokviruje ga zeleni park površine 8 hektara. Hotelski restoran smješten je u podrumskim prostorima gdje numerirane pločice na podu označavaju vratašca nekadašnjih smočnica koje su se nalazile tri metra ispod zemlje.

Prostrane klimatizirane sobe sadržavaju mini bar, telefon, LCD TV, besplatan WiFi, te kupaonicu s tušem, sušilom za kosu, kućnim ogrtačem i papučama, i toaletnim priborom.

POUSADA DA SERRA DA ESTRELA 4*

Hotel se nalazi na 1200 metara nadmorske visine, u Parku prirode Serra da Estrela. Čiste bijele linije, visoki stropovi i tradicionalne keramičke pločice naglašavaju opuštajuću notu nekadašnjeg klimatskog lječilišta kojeg potpisuje arhitekt Cottinelli Telmo, poznat po projektu Spomenika otkrićima u Lisabonu. Arhitekt Eduardo Souto de Moura zaslužan je za preobrazbu ovog velebnog zdanja u moderan hotel namijenjen planinarima, skijašima i obiteljima s djecom.

Hotel raspolaže restoranom, barom (od 11h do 24h), vanjskim bazenom, parkom, i spa centrom s unutarnjim bazenom. Prostrane klimatizirane sobe sadržavaju mini bar, telefon, LCD TV, besplatan WiFi, te kupaonicu s tušem, sušilom za kosu i toaletnim priborom.

POUSADA DE SANTA CRISTINA 4*, CONDEIXA-a-NOVA - CHARMING HOTEL

Hotel se nalazi u mjestašcu Condeixa-a-Nova, 11 kilometara od Coimbre, i 2 kilometara od Conímbrige, najvećeg rimskog arheološkog lokaliteta u Portugalu.

Hotel je nekadašnja palača plemićke obitelji Almadas iz 16. stoljeća. Reprezentativnog karaktera, okružen zelenim površinama, zadržao je osnovna obilježja palače, zadobivši novu interpretaciju uvođenjem jednostavnosti i funkcionalnosti u interijeru. Ovaj raskošan hotel krasi klasični stil, elegantna dekoracija, namještaj s kraja 19. stoljeća u javnim prostorijama, te iznimna udobnost i mir.

Hotel raspolaže restoranom, barom, vanjskim bazenom, saunom i teniskim terenom.
Prostrane klimatizirane sobe sadržavaju mini bar, telefon, LCD TV, sef, besplatan WiFi, pisaći stol, balkon ili terasu, te kupaonicu s kadom, sušilom za kosu, i toaletnim priborom.

HOTEL CAMPO DE' FIORI 4*, RIM – CHARMING HOTEL

Hotel se nalazi u povijesnoj jezgri Rima, na nekoliko koraka od Trga Cvijeća (Campo de’ Fiori), na kojem je 1600. godine spaljen Giordano Bruno.

Klasičnog stila s notom glamura, romantičan, i s krovnom terasom s koje se pruža pogled na Rim, ovaj hotel naglasak stavlja na personalizirane i besprijekorne usluge. Tako je i svaka soba drugačije dekorirana, s mnoštvom detalja koji stvaraju toplinu doma. Sve su sobe zvučno izolirane, klimatizirane, i sadržavaju mini bar, telefon, LCD TV, sef, besplatan WiFi, te kupaonicu s tušem ili kadom, sušilom za kosu, i toaletnim priborom.

*** Organizator putovanja zadržava pravo promjene hotelskog smještaja. Hotelski smještaj može se zamijeniti smještajem u objektu iste ili više kategorije, a na teret organizatora.

NAŠA PUTOVANJA

Putovanja znanja
Putovanja za odabranu publiku
Gastronomska putovanja
Putovanja s mačkom u vreći
Jezična putovanja
Putovanja čapaj cimu

 

PROČITAJTE

Kontakt

Tina Andrijić
+385 98 175 77 16
+33 6 19 75 60 08

info@travelmatters.hr

Follow Us

NAŠA PUTOVANJA

Putovanja znanja
Putovanja za odabranu publiku
Gastronomska putovanja
Putovanja s mačkom u vreći
Jezična putovanja
Putovanja čapaj cimu

PROČITAJTE

KONTAKT

Tina Andrijić
+385 98 175 77 16
+33 6 19 75 60 08
info@travelmatters.hr

Follow Us

© 2018 Travel Matters – putovanja na šestu. All rights reserved.

DESIGN WITH   by Apropo marketing

© 2018 Travel Matters – putovanja na šestu. All rights reserved.

DESIGN WITH   by Apropo marketing