PUTOVANJA ZNANJA

TKO JE OTKRIO ŠTO

VELIKA GEOGRAFSKA OTKRIĆA

Portugalska čuda

U Portugalu, na svakom koraku, čut ćete Portugalce kako šuškaju. Jer portugalski jezik izdašan je sa zvukom [š]. Portugalci će vam s ponosom citirati rečenicu portugalskog poznatog pisca Fernanda Pessoe: “Portugalski jezik moja je domovina.”

Šuška se, šuška da putujete u Portugal.

Tip putovanja: zrakoplovom

I

Polazak:
07.06.2019.

H

Povratak:
14.06.2019.

Polazak iz
Zagreba

Tip putovanja: zrakoplovom

I

Polazak:
07.06.2019.

H

Povratak: 14.06.2019.

Polazak iz
Zagreba

Tip putovanja: zrakoplovom

I

Polazak: 07.06.2019.

H

Povratak: 14.06.2019.

Polazak iz Zagreba

PUTOVANJE U PORTUGAL
PORTUGALSKA ČUDA

PROGRAM PUTOVANJA – 07.06.2019. – 14.06.2019.
ZRAKOPLOVOM IZ ZAGREBA
8 DANA / 7 NOĆENJA

2-KREVETNA SOBA (cijena po osobi) 11.980,00 kn
1-KREVETNA SOBA (doplata) 3.860,00 kn
DOPLATA ZA ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE 1.800,00 kn

Program putovanja

1. DAN 07.06.2019. – Polazak zrakoplovom iz Zagreba u 7:50. Dolazak u Lisabon u 10:10. Prijevoz autobusom do centra. Šetnja kroz Bairro Alto, Chiado i Baixu. Smještaj u hotel. Kratak predah. Posjet muzeju Lisboa Story Centre. Noćenje.

2. DAN 08.06.2019. – Prijevoz autobusom do Évore. Razgled s lokalnim vodičem. Kapela kostiju. Alentejanski ručak. Povratak u Lisabon. Oceanarij. Vožnja metroom do centra. Vožnja tramvajem 28. Šetnja Alfamom. Noćenje.

3. DAN 09.06.2019. – Prijevoz autobusom do Jeronimitskog samostana. Razgled s lokalnim vodičem. Predah u slastičarnici Belém. Spomenik otkrićima. Betlehemska kula. Vožnja autobusom do Cascaisa. Slobodno vrijeme za ručak. Cabo da Roca. Nastavak vožnje do Óbidosa. Razgled s lokalnim vodičem. Crkva sv. Marije. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. DAN 10.06.2019. – Polazak autobusom za samostan u Alcobaçi. Razgled s lokalnim vodičem. Nastavak vožnje za Nazaré. Slobodno vrijeme za ručak. Vožnja autobusom do planinskog masiva Serra da Estrela uz usputna zaustavljanja. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5. DAN 11.06.2019. – Prijevoz autobusom do mjestašca Seia. Posjet muzeju kruha. Nastavak vožnje do Coimbre. Posjet Sveučilištu. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja do Aveira uz kratko zaustavljanje u naselju Costa Nova. Razgled Aveira vožnjom u barci ‘moliceiro’. Kratak predah. Nastavak putovanja prema sjeveru. Smještaj u hotel u Amaresu. Večera. Noćenje.

6. DAN 12.06.2019. – Prijevoz autobusom do Brage uz zaustavljanje u svetištu Dobrog Isusa. Razgled Brage s lokalnim vodičem. Posjet muzeju Casa dos Biscainhos. Slobodno vrijeme za ručak. Vožnja do Guimarãesa. Šetnja i obilazak utvrde. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN 13.06.2019. – Polazak za Porto. Panoramski razgled autobusom. Razgled s lokalnim vodičem. Crkva sv. Frane. Knjižara Lello. Ručak. Smještaj u hotel. Kratak predah. Odlazak u četvrt Vila Nova de Gaia. Degustacija vina. Vožnja brodićem ‘rabelo’. Slobodna večer. Noćenje.

8. DAN 14.06.2019. – Polazak za zračnu luku Porto. Odlazak zrakoplovom u 12:05. Presjedanje u Frankfurtu. Dolazak u Zagreb u 19:25.

Depozit i uplate paket aranžmana

Molimo da ne uplaćujete depozit bez prethodnog odobrenja agencije Travel Matters – putovanja na šestu. Napominjemo da je depozit nepovratan.

DEPOZIT: 200,00 kn (uplaćuje se kao prijava za putovanje)
PREDUJAM: 6.690,00 kn (uplaćuje se do 01.03.2019.)
PREOSTALI IZNOS cijene aranžmana uplaćuje se do 01.05.2019.

Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Zaključni mail s kontaktom i imenom voditelja putovanja primit ćete šest dana prije putovanja.

U slučaju da se na putovanje ne prijavi minimalan broj putnika, najkasnije mjesec dana prije početka putovanja primit ćete obavijest o otkazu putovanja, i povrat uplaćenog novca umanjen za iznos depozita.

PROGRAM ZA PUTOVANJE U PORTUGAL U PRODAJI JE DO 01.05.2019. (ili do popunjenja slobodnih mjesta)
ZA UPLATE CJELOKUPNOG IZNOSA DO 31.1.2019. : 11.380,00 kn
Minimalan broj putnika: 20 osoba

Ovo putovanje uključuje vaš osmijeh

Putovanje Portugalska čuda uključuje više negoli isključuje. Najprije uključuje vas i nas, a zatim sve ostalo ovdje navedeno.

Cijena paket aranžmana uključuje

• prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Lisabon, te u povratku Porto – Frankfurt – Zagreb, s uključenim 1 komadom predane prtljage po osobi (do 23 kg) i 1 komadom ručne prtljage po osobi (do 8 kg, dimenzija 55 x 40 x 23 cm)
• prijevoz turističkim autobusom u Portugalu po programu putovanja
• 7 noćenja s doručkom u hotelima 4/5*
• dva portugalska ručka i dvije portugalske večere
• ulaznicu u Lisboa Story Centre, Betlehemsku kulu i Oceanarij u Lisabonu
• obilazak Jeronimitskog samostana s lokalnim vodičem
• posjet slastičarnici Belém i kušanje tradicionalne slastice Pastel de Belém
• vožnju žutim tramvajem 28, i vožnju lisabonskim metroom
• razgled Évore i posjet kapele kostiju s lokalnim vodičem
• razgled Óbidosa i posjet crkvi sv. Marije s lokalnim vodičem
• obilazak samostana sv. Marije u Alcobaçi s lokalnim vodičem
• obilazak Muzeja kruha
• obilazak Sveučilišta u Coimbri
• vožnju barkom ‘moliceiro’ u Aveiru
• razgled Brage s lokalnim vodičem
• ulaznicu u muzej Casa dos Biscainhos u Bragi
• obilazak utvrde Guimarães
• razgled Porta i posjet crkvi sv. Frane s lokalnim vodičem
• obilazak knjižare Lello u Portu
• degustaciju vina u Vili Nova de Gaia
• vožnju brodićem ‘rabelo’ u Portu
• uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
• pripremu, organizaciju i provedbu putovanja

Cijena paket aranžmana ne uključuje

• troškove prijevoza od vaše kućne adrese do zračne luke Zagreb i obrnuto
• boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu od 1 Є po osobi i po noćenju (plaćanje na licu mjesta)
• boravišnu pristojbu u Portu u iznosu od 2 Є po osobi i po noćenju (plaćanje na licu mjesta)
• ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koji nisu navedeni kao uključeni
• piće uz obroke koji su navedeni kao uključeni
• obroke koji nisu navedeni kao uključeni
• troškove osobnih narudžbi
• putno osiguranje

Ovdje Europa završava

Putovanje Portugalska čuda dati će vam Portugal na dlanu. Putovat ćete od juga prema sjeveru, kroz portugalske običaje, priče, kulturu, jezik i povijest. Upoznat ćete portugalsku tradicionalnu kuhinju, doznati što to Portugalce čini posebnim, i naučiti tko je otkrio što u razdoblju velikih geografskih otkrića. Zakoračit ćete na najzapadniju točku Europe, uspeti se u portugalske planine, voziti se rijekama koje se ulijevaju u Atlantik, i zamišljati da studirate u Coimbri.

POGLEDAJTE VAŠE PUTOVANJE U PORTUGAL ovdje.

Šest razloga da odaberete ovo putovanje

  1. Vlasnik hotela u Lisabonu je Cristiano Ronaldo. Dobit ćete autogram najpoznatijeg portugalskog nogometaša.
  2. Hotel u Portu smješten je na svim razglednicama koje ćete kupiti u Portu – dakle, u samom srcu grada.
  3. Hotel Pousada Mosteiro Amares samostan je iz 12. stoljeća pretvoren u luksuzni hotel. Praktički, prespavat ćete u hotelu koji je star koliko i Portugal.
  4. Hotel Pousada Serra da Estrela nalazi se u portugalskim planinama, na 1200 metara nadmorske visine.
  5. Program uključuje četiri obroka koji kroz predjelo, glavno jelo i desert predstavljaju različite portugalske pokrajine. Ljubav ide kroz želudac.
  6. Voditelj putovanja vrsni je poznavatelj portugalske povijesti, i magistar portugalskog jezika, književnosti i civilizacije. Portugalska čuda putovanje je znanja.

Hoteli na ovom putovanju pričaju svoje priče

Smjestite se udobno, i poslušajte. Odabrali smo hotele s karakterom, svaki je poseban na svoj način, i svaki nudi vrijednost više.

POGLEDAJTE HOTELE U KOJIMA ĆETE ODSJESTI »

PESTANA CR7 HOTEL LISBOA 4* – LIFESTYLE HOTEL

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo i Dionísio Pestana, vlasnik hotelskog lanca Pestana, udružili su svoje snage i stvorili sofisticirani  Pestana CR7 Hotel, u strogom centru Lisabona, na deset koraka od poznatog trga Praça do Comércio. Hotel, smješten u restauriranoj pombalovoj petokatnici, i otvoren 2016. godine, osmišljen je u znaku digitalne tehnologije i zdravog načina života. Otmjenost, jednostavnost i trezvenost provlače se svakim detaljom, od tamno-plavih tonova, velikih ogledala i lustera, do pravilnih klasicističkih linija i oblika. U ovom sportskom hotelu ljubazno osoblje uputit će vas u CR7 lisabonske rute za trčanje, a u sobi ćete naći sportske rekvizite.

Hotel raspolaže restoranom, barom, teretanom (besplatno korištenje) i stolnim nogometom.

Klimatizirane sobe sadržavaju mini bar, telefon, USB punjače za pametne telefone i tablete, digitalni sef, TV HD Smart 48”, Apple TV, besplatan ultra-brzi WiFi, Mood Lighting, prostirku za jogu, te kupaonicu s High Tech tušem i sušilom za kosu.

POUSADA VILA ÓBIDOS 4* - CHARMING HOTEL

Hotel se nalazi unutar zidina srednjovjekovnog gradića Óbidosa, u tradicionalnoj kući iz 18. stoljeća, na nekoliko koraka od glavne ulice, i od utvrde Castelo de Óbidos, proglašenom jednom od portugalskih sedam čuda.

Dizajniran u elegantno klasičnom stilu, s restauriranim detaljima stare kuće (vrata, kvake, niše, klupice…), hotel umiruje toplinom doma i odmara kraljevskom udobnošću kreveta.

Klimatizirane sobe sadržavaju mini bar, telefon, sef, LCD TV, besplatan WiFi, te kupaonicu s tušem, sušilom za kosu i toaletnim priborom.

POUSADA DA SERRA DA ESTRELA 4*

Hotel se nalazi na 1200 metara nadmorske visine, u Parku prirode Serra da Estrela. Čiste bijele linije, visoki stropovi i tradicionalne keramičke pločice naglašavaju opuštajuću notu nekadašnjeg klimatskog lječilišta kojeg potpisuje arhitekt Cottinelli Telmo, poznat po projektu Spomenika otkrićima u Lisabonu. Arhitekt Eduardo Souto de Moura zaslužan je za preobrazbu ovog velebnog zdanja u moderan hotel namijenjen planinarima, skijašima i obiteljima s djecom.

Hotel raspolaže restoranom, barom (od 11h do 24h), vanjskim bazenom, parkom, i spa centrom s unutarnjim bazenom. Prostrane klimatizirane sobe sadržavaju mini bar, telefon, LCD TV, besplatan WiFi, te kupaonicu s tušem, sušilom za kosu i toaletnim priborom.

POUSADA MOSTEIRO AMARES 4*, SMALL LUXURY HOTEL

Hotel Pousada Mosteiro Amares nekadašnji je samostan Santa Maria de Bouro, izgrađen u 12. stoljeću. Pustinjaci su u njemu živjeli, a samostan se nalazio pod kraljevom zaštitom. Nakon ukinuća crkvenih redova u Portugalu, u 19. stoljeću, u jednom dijelu samostana bilo je smješteno rodilište.

Arhitekt Eduardo Souto de Moura zaslužan je za preobrazbu samostana u luksuzni hotel kroz umjetnost arhitekture, i za to je dobitnik Pritzkerove nagrade za 2011. godinu. Veličanstven je to hotel koji izranja iz bukoličkog krajolika, u podnožju planinskog masiva Peneda, nedaleko jedinog portugalskog nacionalnog parka Peneda-Gerês. Arhitekt Álvaro Siza Vieira potpisuje interijer u kojem prevladavaju čiste ravne linije, jednostavnost, bijeli zidovi, i prazni meditativni prostori.

Hotel raspolaže vanjskim bazenom, barom, teniskim terenom, i klaustrom sa stablima naranče. Hotelski restoran smješten je u nekadašnjoj kuhinji samostana, s originalnom kamenom peći. Pored restorana nalazi se fontana iz 17. stoljeća s pitkom vodom koja dolazi iz obližnjeg potoka.

Prostrane klimatizirane sobe imaju velike prozore koji gledaju na unutarnje dvorište ili na šumu i planine. Sadržavaju mini bar, telefon, sef, LCD TV, besplatan WiFi, te kupaonicu s kadom, sušilom za kosu, i toaletnim priborom.

PESTANA VINTAGE PORTO 5* - HOTEL & WORLD HERITAGE SITE

Hotel se nalazi u povijesnoj četvrti Ribeira, na trgu Ribeira, uz rijeku Douro. Zauzima dva bloka starinskih kuća iz 16., 17. i 18. stoljeća, pod zaštitom UNESCO-a. Okrenut prema rijeci, vinskim podrumima s druge strane rijeke, i mostu D. Luís, hotel u jednom pogledu sažima portugalsku sjevernu trilogiju: Douro, vino Porto i filigran. Prekrasni interijer poigrava se vintage stilom – fotelje, stolice, stolići iz razdoblja 50-tih godina prošlog stoljeća, uokvirene polaroid fotografije na zidovima, visoki stropovi, zidni tapeti… Savršena lokacija u samom srcu grada, povijesni ambijent i luksuzna udobnost pretvaraju boravak u ovom romantičnom hotelu u umjetničko djelo.

Hotel raspolaže restoranom u kojem se servira božanstveni doručak od 7:30 do 10:30, barom (od 10:30 do 24h), terasom okrenutom prema rijeci (u ljetnim mjesecima), bankomatom, i prodajnim mjestom jednog od najpoznatijih portugalskih draguljara, David Rosas.

Prostrane klimatizirane sobe, zvučno izolirane, sadržavaju mini bar, telefon, LCD TV, sef, besplatan WiFi, pisaći stol, aparat za kavu, te kupaonicu s kadom, sušilom za kosu, kućnim ogrtačem, papučama, i toaletnim priborom.

*** Organizator putovanja zadržava pravo promjene hotelskog smještaja. Hotelski smještaj može se zamijeniti smještajem u objektu iste ili više kategorije, a na teret organizatora.

NAŠA PUTOVANJA

Putovanja znanja
Putovanja za odabranu publiku
Gastronomska putovanja
Putovanja s mačkom u vreći
Jezična putovanja
Putovanja čapaj cimu

 

PROČITAJTE

Kontakt

Tina Andrijić
+385 98 175 77 16
+33 6 19 75 60 08

info@travelmatters.hr

Follow Us

NAŠA PUTOVANJA

Putovanja znanja
Putovanja za odabranu publiku
Gastronomska putovanja
Putovanja s mačkom u vreći
Jezična putovanja
Putovanja čapaj cimu

PROČITAJTE

KONTAKT

Tina Andrijić
+385 98 175 77 16
+33 6 19 75 60 08
info@travelmatters.hr

Follow Us

© 2018 Travel Matters – putovanja na šestu. All rights reserved.

DESIGN WITH   by Apropo marketing

© 2018 Travel Matters – putovanja na šestu. All rights reserved.

DESIGN WITH   by Apropo marketing